Jak na zdravé grilování

 

Také milujete grilované pokrmy? Chutná vám maso z grilu, do křupava opečená zelenina nebo šťavnaté pečené ovoce? Pak určitě vyzkoušejte grilování na kameni, které je v souladu se zdravým životním stylem. Gril s kamenem vám přinese mnoho výhod, pro které určitě stojí za vyzkoušení. Grilování je rychlé, levné a vhodné i pro všechny začínající kuchaře.

Hlavní přednost grilování spočívá v přípravě na kamenné desce, která zabraňuje odkapávání tuku z masa, případně oleje z marinády, do ohně. Ten se tak nepřepaluje a nevznikají zde karcinogenní látky, které stojí například za vznikem rakoviny. Můžeme říci, že grilování na kameni je vhodné opravdu pro každého – i pro vegetariána, který si takto může připravit třeba tofu nebo zeleninu.

Gril můžete zakoupit přímo s kamenem nebo pořídit pouze kámen a umístit ho na gril, který již vlastníte. Moderní pečící kameny se dnes vyrábějí ze žuly a z lávy. Obě horniny jsou kvalitní, ačkoliv v nich během používání můžete slyšet tiché zapraskání. Kameny pořídíte o různých rozměrech, obvykle v tmavém a ve světlém provedení.

Můžete zanechat komentář, nebo trackback z Vaší stránky.

Přidat názor/komentář